Nieuwe eigenaars laten een frisse wind door Idem waaien

Met de overname door ir. Bart de Bruyne en zijn vrouw Heleen Bruggeman start voor Idem een nieuw hoofdstuk. "We willen nog meer focussen op onze onderhoudsdiensten en de realisatie van totaalprojecten, dit alles met dezelfde kwaliteitsnormen waar Idem voor gekend is."

Idem c Karen Nachtergaele fotografie 124

De historiek van Idem gaat terug tot 1989, wanneer de familie Truyens een bedrijf opricht met specialisatie in garagepoorten. Doorheen de jaren werd er steeds meer toegespitst op sectionale garagepoorten met een designafwerking, om vervolgens ook gevelbekleding te produceren die het plaatje compleet maakt.

Behoud van familiale waarden, aangescherpte visie

In 2006 werd een meerderheid van het bedrijf overgenomen door Falcon Fund, het private equity fonds van de familie Van Cauwenberge. Eind 2021 kwam ir. Bart De Bruyne aan het roer van het bedrijf, waarna eind 2023 Bart en zijn vrouw Heleen beslisten het bedrijf over te nemen en de strategie verder aan te scherpen. Samen zetten ze de schouders onder een vernieuwde visie voor Idem. Daarbij dragen ze enerzijds het behoud van de familiale waarden die Idem kenmerken hoog in het vaandel. Anderzijds primeert de focus op kwaliteit, klantvriendelijkheid en uitgebreide onderhoudsdiensten, evenals de realisatie van totaalprojecten.

"Omdat we alles in eigen atelier produceren, kunnen we naast poorten, gevels en zonwering ook ander maatwerk maken voor de afwerking van nieuwbouwprojecten", vertellen de zaakvoerders. "Denk aan accenten voor balustrades, bijgebouwtjes of tuinkasten die ingewerkt worden op de terrassen van een appartementsgebouw. Wij kunnen ondersteuning bieden bij het volledige verhaal."

Kies jij voor een garagepoort of gevelbekleding die bijblijft? Neem contact op voor een afspraak in de Idem-toonzaal.