Onze sectionaalpoorten kunnen belegd worden om de look te bekomen die perfect aansluit met de bouwstijl van je woning. Diverse materialen bieden voor elk wat wils.

DSC 0180 editjpg

Wat zijn belegde poorten?

Belegde poorten zijn sectionale garagepoorten die opgebouwd zijn uit een aluminium kader die belegd wordt met hout, aluminium of kunststof.  Alle poorten worden bij ons van A tot Z op maat gemaakt.

Je bepaalt dus zelf het materiaal, de belijning (horizontaal of verticaal), de spatiëring en de dikte van elke individuele lat.

Technische info

DSC 0071

Solide basisstructuur

Door de bekleding heeft een belegde poort een aanzienlijk hoger gewicht dan een poort uit sandwichpanelen. In open toestand dreigt de poort door haar eigen gewicht door te hangen, waardoor de bevestigingen na verloop van tijd lossen.

Daarom bouwt Idem z'n belegde poorten niet op sandwichpanelen, maar op een stevige, stijve aluminium kader. Hiermee worden de vervormingen aanzienlijk beperkt en worden problemen na verloop van tijd vermeden.

Voor kleinere afmetingen kan gewerkt worden op kaders van 40mm dik, voor bredere poorten wordt een kader van 60mm gebruikt. Deze profielen zijn bovendien thermisch onderbroken.

DSC 0066

Versterking tegen wind en doorbuiging

Om de stijfheid van de poort verder op te voeren, wordt, afhankelijk van de breedte van de poort, aan de binnenzijde één of meerdere versterkingsprofielen aangebracht.

DSC 0063 DSC 0074

Isolatie en afwerking

De kaders worden opgevuld en bekleed met een PUR-isolatieplaten van in totaal 40 mm of 60 mm. De binnenzijde wordt afgewerkt met een geanodiseerde aluplaat die al of niet gelakt kan worden.

DSC 0067

Veren en Beslag

Door het grotere gewicht van de poort is ook een sterkere mechaniek nodig : we opteren voor industrieel beslag met zwaardere keerwielen, kabels en scharnieren en versterkte veren van 95mm. Om de veren op de correcte spanning te brengen wordt daarom elke poort gewogen vooraleer ze gemonteerd wordt.

Bovendien is er een bijkomende moeilijkheid dat de bekleding netjes te laten wegglijden zonder hapering, zeker wanneer de poort ingebouwd wordt in een gevel.

Specifiek voor deze toepassing heeft Idem een beslag ontworpen dat hier een antwoord op biedt.

DSC 0075

Performante aandrijving

Het gewicht van de belegde poort vereist ook een krachtige motor in functie van z’n gewicht van minimaal 1000 N.

Standaard voorzien we handzenders en een drukknop waarmee je de poort eenvoudig opent en sluit.  Uiteraard zijn ook hier allerhande bedieningsmogelijkheden als muurschakelaars, een codeklavier, vingerscan…

Ontdek onze realisaties

Bekijk alle Belegde poorten

Nog inspiratie nodig?

Download hier onze inspiratiebrochure

Is een Idem-poort iets voor jou?

Ontvang een offerte op maat

Ontdek andere poorten

Terug naar overzicht

Kom langs voor
persoonlijk advies

Zowel functionele als esthetische aspecten spelen mee bij de keuze voor een garagepoort. Wij overwegen ze graag samen met jou. Laat je professioneel begeleiden in onze toonzaal.

Oudenaarde