Geen materiaal blinkt meer uit in natuurlijke charme dan hout. Bij Idem kan je terecht voor sectionale garagepoorten belegd met de mooiste houtsoorten.

IMG 20200506 081428 1

Wat zijn met hout belegde poorten?

Hou je van de authentieke look van een houten garagepoort en wens je het comfort van een sectionale garagepoort? Dan is de met hout belegde poort iets voor u!

Hierbij plaatsen we massieve houten planken op een stijve aluminium kader van 40 mm of 60 mm. De kaders worden gevuld met isolatie

De kaders van 60mm beschikken zelfs over een thermische onderbreking waardoor deze poorten veel beter scoren op het vlak van isolatie. De houten bekleding met een dikte van 21mm wordt indirect bevestigd om het leven van het hout toe te laten.

DSC 0150

Laat het hout lakken

Al ons gebruikte hout is duurzaam en geschikt om onbehandeld de omgevingsinvloeden te weerstaan. Het lakken is dus enkel een esthetische keuze. In ons atelier kunnen we het hout lazuren, oliën, beitsen of lakken in een kleur naar keuze.

IMG 20221012 WA0004

Hou het hout naturel

Liever een naturelle look? Bepaalde houtsoorten zoals afrormosia, afselia en ayous lenen zich uitstekend voor natuurlijke vergrijzing. Een basisbehandling is evenwel aangewezen om een mooie egale en langzame vergrijzing te bekomen.

IMG 1050

Maak van je poort een eyecatcher door het plaatsen van een boog

Een boog kan de algehele uitstraling van de poort verfraaien en een vleugje elegantie toevoegen. Het geeft de poort een klassieke en stijlvolle look.

Welke details maken jouw poort af?

DSC 0173

Voor ieder de ideale houtsoort

Naast de klassiekers als Afrormosia, Afselia en Padoek bieden we heel wat verschillende houtsoorten aan.

Zo hebben we inheemse soorten als Eik, maar ook meer en meer types hout die verduurzaaamd worden door een thermo behandeling. Door deze thermo behandeling worden deze houtsoorten stabiel waardoor vervorming in de tijd wordt vermeden. Ook worden ze duurzamer waardoor duurzaamheidsklasse 1 bekomen wordt, dezelfde als sommige soorten tropisch hardhout.

Houtsoorten als Ayous en Frake kunnen zo gebruikt worden hetgeen prijstechnisch vaak aantrekkelijk is t.o.v. de tropische hardhouten. Maar ook inheemse houtsoorten als Es, Spar en Populier zijn mogelijk met als bijkomend ecologisch voordeel dat de transportafstanden beperkt blijven.

Ontdek hier alvast meer over de eigenschappen van elke houtsoort, maar uiteraard bent u welkom in onze showroom om de houtsoorten verder te verkennen.

Ontdek onze houtsoorten

Onze garanties

Ontdek andere belegde poorten

Terug naar overzicht